Ramazan da değişik lezzetler arayanlar için ideal bir tarif...
Malzemeler
750 gr. tavuk eti (but)
2 adet orta boy soğan
300 gr. mantar
4 adet yeşil biber
1 kutu krema
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Sıvıyağ
Karabiber (ben kullanmadım)
Köri (Tavuk için hazırlanmış damak tadınıza uygun özel baharat karışımları kullanabilirsiniz.)
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk etlerini parmak şeklinde uzun doğrayalım.
Havuç ve biberleri uzun uzun, mantarları ise iri doğrayalım.
Soğanları incecik doğrayalım ve tavuklarla birlikte azıcık sıvıyağ ile harlı ateşte sotelemeye başlayalım. Tavukların rengi hafif değişince içine havuç, biber ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim. Ateş hala harlı...
Başka bir tavada tereyağını koyalım ve unu pembeleştirelim. İçine süt ve kremayı ekleyelim. kaynayınca içine tuz ve köriyi ekleyelim.
Sebzeler ve tavuk pişince üzerine hazırladığınız sosu ekleyelim ve tavuklar sosu çekip iyice kaynaşıncaya kadar pişirelim.
Ben eklemedim ama isterseniz ocaktan alırken karabiber ekleyebilirsiniz.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder