Apfelstrudel / Elmalı Strudel

07:29 by
 
 
Ramazan'ın gelişi ile her şey değişti; uyku düzenimiz, yemek saatlerimiz...
Bundan en çok Kuzey mutlu oldu. İftardan önce sokakta, iftardan sonra da 23.00-23.30'a kadar yine sokakta, misafiri de çok sever oğlum.
Davetler, gelmeler, gitmeler, daha ne olsun...
Bir de akşam gezmeleri var, parklar, bahçeler, lunaparklar...
Kurtuluş Parkı... 
 Ada ile Göksu Park...
Kız kıza akşam gezmesi...
 Bizim çılgın kızlar...
Bir de çarpışan araba fotoğraflarımız var ama onlar sonra ;)
 Aysun'un doğum günü...
Yine bir aile günü yani...
Nice yıllara şekerim...
 "Doğum günü kimin olursa olsun, pasta üflemek bizim işimiz" diyen küçük yaramazlar...
Bu da benim eve girmek istemeyen aşkım...
 İşte Ramazan böyle geçiyor.

Tekrar hoş geldin Ramazan
...
 
Sevgiyle kalın... 
 
 
Malzemeler
1 paket baklava yufkası (40 adet)
Küçük kavanoz tahin (300 gr.)
Tahinle aynı miktarda sıvıyağ (tahin kavanozuyla ölçebilirsiniz)
 
İçi malzemesi için;
10 adet orta boy elma
1 kase kuru üzüm
Yarım su bardağı kadar şeker
Yarım su bardağı su
Ceviz
Tarçın
 
Hazırlanışı
 
Öncelikle elmaları yıkayıp, soyalım ve küp küp doğrayalım. Daha sonra kuru üzümleri bol su ile yıkayarak elmalarla birlikte geniş bir tencereye alalım. Üzerine şekeri serpelim ve suyumuzu da ekleyerek elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocağı kapattıktan sonra iri kıyılmış ceviz ve tarçını ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

 
İç malzememiz soğuduktan sonra tahin ve sıvıyağı birbirine iyice karıştırıyoruz.
Bir baklava yufkasını serelim ve üzerine tahin ve sıvıyağ karışımından sürelim ve ikinci baklava yufkasını da onun üzerine sererek yine karışımımızdan sürelim. İç malzememizi yufkanın kısa kenarına gelecek şekilde koyalım ve çok gevşek bırakmadan saralım.  Sardığımız ruloyu 4 ya da 5'e bölebilirsiniz. Bu şekilde bütün yufkaları ikişerli gruplar halinde sararak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Dizerken çok bitişik dizmeyelim ki, kenarları da iyice kızarsın.


 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. 

Fırından çıktıktan 10-15 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Öyle baştan çıkarıcı bir lezzet ki anlatamam...
Çıtır, çıtır...
 
Birkaç ay önce yaptığım bu tarifi yayınlamayı unutmuşum.
Pınar çok beğenmişti, o hatırlattı. Yoksa bugün hiçbir şey yazasım yoktu.
 
Afiyet olsun... 

0 yorum:

Yorum Gönder