Ramazan için kolay, hafif ve sunumu şık bir tatlı...
Çikolata Taban İçin;
2 paket yulaflı bisküvi (Ben Eti Burçak kullandım.)
2 yemek kaşığı nutella
3 yemek kaşığı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
İrmik Taban için;
10 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Jöle için;
1,5 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
2 kaşık buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 kaşık buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Çikolatalı taban için bisküvileri robottan geçirilip, un haline getirilir.
Tereyağını tavada eritip, süt ve bisküvilerle karıştırılır. İçerisine nutellada eklenerek karışıma iyice yedirilir.
Hazırlanan harç margarinle yağlanmış kelepçeli kek kalıbına bastırarak yayılır. Düz bir zemin oluşturmasına dikkat edin (kalıbınız yapışmıyorsa yağlamayabilirsiniz ya da kalıba yağlı kağıt serebilirsiniz).
Daha sonra irmik tabanımızı hazırlayalım. Bütün malzemeyi karıştırarak koyulaşıp üzeri göz göz oluncaya kadar ocakta pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra çikolatalı tabanın üzerine dökelim.
En son olarak jölemizi hazırlayalım. Tüm malzemeler karıştırılarak ocakta pişirelim ve biraz soğuyunca irmikli tabanın üzerine dökelim. Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder