2014 İLKBAHAR/YAZ ÇANTA ZAMANI

14:14 by


2014 ilkbahar/yaz moda trendlerini incelemeye çantalarla devam ediyoruz. Yeni sezonun çantaları yine birbirinden şık modellerle dolu... Bunun da ötesinde zincir saplı çantaların yükselişe geçtiği, hem mini hem de Oversized boyutların görüldüğü yeni sezonda geometrik şekillerin de önemli bir yeri olduğunu söylemek lazım. Moda devlerinin koleksiyonlarından öne çıkan çanta trendlerine göz atalım mı?

Cüzdan Çantalar
Evet, ikisi bir arada! Çünkü bu çantalar hem cüzdan kadar minikler hem de askıları var. 2014 ilkbahar/yaz sezonunda mini çanta trendinin oldukça önemli bir yeri var. Tasarımcıların iyice küçülttükleri bu mini çantalar en fazla Roberto Cavalli, Chanel, Karen Walker, Ralph Lauren ve Valentino'nun koleksiyonlarında karşımıza çıkıyor.

Püsküllü Çantalar
Sezon püskül sezonu desek yeri... Özellikle aksesuarlarda kendine yer bulan püskül trendinin çantalarda hatırı sayılır bir yer edindiğini söylemek lazım. Üstelik çantalarda kullanılan püsküller oldukça gösterişli ve uzun... Valentino, Celine, Gucci, Christian Dior ve Kenzo gibi tasarımcılar püsküllü çantalara koleksiyonlarında bol bol yer verdiler.

Sırt Çantası
Sırt çantaları zaten bir kaç sezondur popüler, ancak 2014 ilkbahar/yaz sezonunda rengarenk ve şirin sırt çantalarının yer aldığını belirtelim. Özellikle Chanel'in renkli kanvas kumaştan tasarladığı sırt çantaları şimdiden sokak modasının gözdesi oldu bile!

Tote Çantalar
Aslında onlar için Shopper çanta da diyebiliriz, çünkü boyutları oldukça büyük ve alışveriş için de idealler... Klasik Tote çantaların bu sezon daha renkli ve daha hacimli kullanıldığına tanık olacağız. Zımba ve yılan derisinin dikkat çektiği bu çantalara Christian Dior ve Valentino gibi tasarımcılar koleksiyonlarında yer veriyor.

Doktor Çantaları
Geçen sezonun modası doktor çantaları bu sezon da trend olmaya devam ediyor. Ancak biraz daha farklı yorumlanarak... Geometrik şekillerin, yılan ve krokodil derinin kullanıldığı doktor çantaları, retro hava estirmeye devam edecek.

Kepçe Çantalar
Rahatlıkları ve şık duruşlarıyla geçen sezonun favorisi olan kepçe çantalar (Bucket Bags) 2014 ilkbahar/yaz sezonunun öne çıkan modellerinden biri...

Grafik Baskılı Çantalar
Kadın yüzleri, manzara resimleri ya da renkli desenler... Bu yazın en fazla görülecek çanta modellerinden biri grafik baskılı çantalar. Grafik baskıları bez çantalarda görebileceğimiz gibi deri vb. çantalarda da bol bol göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder